Családi strandolós kajaktúra felfújható kajakokkal

 


 

 

Felfújható kajakokkal vízitúrázunk és strandolunk a Velencei-tavon. A túra során Szúnyog-szigeti vagy agárdi indulással és érkezéssel - változatos útvonalakon: nád és iszapszigetek között, illetve szűk, vadregényes, nádi ereken, ösvényeken evezünk. A nyílt vízre kiérve fürdünk, a kajakok alján ugrálunk, csúzdázunk, strandolunk.

 

A túrához nem szükséges előképzettség, a kajakozás alapjainak tanulásával kezdjük. Még a parton megismerkedünk a lapáttal, lapátfogással.  Mentőmellényt vagy úszáskönnyítő ruhát a gyerekeknek biztosítunk.

 

Egy felfújható kétszemélyes kajak teherbírása 180 kg, így vízreszállhat benne 2 felnőtt vagy 1 felnőtt és 3 gyermek.  Egyszemélyes kajak teherbírása 110 kg, 1 felnőttet és 1 gyermeket elbír. A gyerekek kajakjait vontatni is tudjuk, így külön hajóban is evezhetnek. 4 db kétszemélyes és 4 db egyszemélyes kajakkal rendelkezünk. A hajóinkat vadvízi körülményekre tervezték, raftingtúrákon is teszteltük.

 

A kajaktúra során beszélgetünk arról, hogyan fejlesztették a fertő jellegű Velencei-tavat üdülőtóvá az elmúlt 40 évben, megnézzük mi a különbség a nád és a gyékény között. Megnézzük a csillárka mosztatot, megvizsgáljuk a sárga virágú közönséges rencét, melynek a levelein található nagyszámú tömlő állatfogásra szolgál. Találkozhatunk nagytestű gázlómadarakkal (nagy kócsaggal, szürke gémmel), szárcsával, búbos vöcsökkel, tőkés récével,  bütykös hattyúval.

 

Persze a gyerekek a kajakokból ugrálást, csúzdázást, strandolást várják a legjobban. Tudunk labdát dobálva kajakpólózni, a gumikajakokkal "dodgemezni", teljes sebességgel ütközni, gigantikus fröccs-csatákat vívni.


Kattints ide családi strandolós kajaktúra-fotók megnézéshez.

 

 

rhatóan 1,5 órát töltünk vízen. Másodfokú viharjelzés esetén a túra elmarad.

 

A családi kajaktúra díjai:
túravezetés: 10 ezer forint/túra,
kajakbérlés (lapáttal, mentőmellénnyel) 1 személyes kajak esetében 3 ezer forint/hajó,
2 személyes kajak esetében 5 ezer forint/hajó.